Ribes drikkevand er atter rent

Drikkevandet i Ribe er atter rent og fri for både e-coli og coliforme bakterier. Myndigheden har ophævet kogeanbefalingen mandag middag, og kunder i det berørte område kan trygt drikke vandet igen uden at koge det. Det sker på baggrund af de seneste prøver fra Skindermarkens Vandværk i Ribe, som nu er rene og uden spor af hverken e-coli eller coliforme bakterier.

Lad vandet løbe ti minutter
Dog er det vigtigt, at du lader vandhanen løbe i ti minutter første gang, du bruger vand efter ophævelsen af kogeanbefalingen. Her kan du se en lille film om, hvad du skal gøre.

Det koster cirka fem kroner inkl. spildevandsafledning at lade vandhanen løbe i ti minutter. 

UV-anlæg installeret i weekenden
Vi har stadig ikke fundet kilden til problemet, men vi har i løbet af weekenden installeret et UV-anlæg på vandværket, som kan gennemlyse vandet og sikre, at eventuelle bakterier bliver fjernet. Anlægget har været i drift siden lørdag aften kl. 22.00, og vi har nu fået svar på prøver, der viser, at vi har pumpet rent vand ud i ledningsnettet siden lørdag aften.

Vi mistænker stadig indsivning af overfladevand på vandværket som kilden til forureningen, og nu skal vi i gang med at løse problemet. UV-anlægget er en midlertidig løsning, så vores kunder ikke skal døje med kogeanbefalingen længere. Vi vil gerne beklage de gener, det har givet vores  kunder i Ribe de seneste dage.

Del siden:
Vent venligst...