Isolering bliver nu genanvendt

Når huset får skiftet isolering kører håndværkeren på genbrugspladsen med den gamle isolering. Indtil nu skulle det i containeren med deponi, hvor det blev kørt til store depoter og gemt til fremtiden. Nu kan isolering genbruges i produktionen af ny isolering. Derfor kommer der en ekstra container på genbrugspladserne.

Sparer penge og sten til produktion
For os som forsyning betyder det, at der kommer mindre i deponi, som koster rigtig mange penge at komme af med.

Deponi er nemlig den container, vi helst ikke vil have ting i. Deponi betyder, at affaldet bliver gravet ned og efterladt til de næste generationer, der måske opfinder en måde at genanvende materialerne på.

For genbrugspladserne er det derfor en positiv historie at isolering nu kan genanvendes. Genbrugspladsen modtager isolering fra alle producenter. For fx Rockwool betyder det, at de skal udgrave mindre sten til deres produktion. Selvom genbrug af isolering ikke er billigere end ny produktion, sparer det miljøet for udgravning af sten, og så for at isoleringen bliver gemt på deponi.

 

Personalet klar til at hjælpe
Personalet på genbrugspladserne har selv været med til at tage beslutningen om indsamlingen og står klar til at vejlede og hjælpe kunderne.

Vi ved godt, at alle nye tiltag kræver tilvendelse for vores kunder og i dette tilfælde særligt for vores mange håndværksvirksomheder, der i dagligdagen kommer med meget isolering. Vi er dog sikre på, at vores håndværkere også kan se fordelen i at isoleringen genanvendes frem for deponering.

Vi regner med at kunne indsamle 100 tons isolering om året – svarende til cirka 20 % af den samlede mængde deponiaffald.

Kun isolering
For at producenterne kan genanvende isoleringen, er det vigtigt at isoleringen ikke er ”forurenet” med plastik, træ, jern m.v. Så anbefalingen er at sorterer isoleringen hjemmefra, så det er let at aflevere på genbrugspladsen.

Flere tiltag på vej
Sidste år forsøgte vi os med indsamling af flamingo på Varde Genbrugsplads. Det forsøg er gået så godt, at det udrulles til alle pladser.

Vi forventer faktisk at gennemføre forskellige tiltag og forsøg på pladserne. Forsøgene er med til at se, om en ide kan betale sig enten økonomisk eller miljømæssigt. Målet er jo at få genanvendt så meget som overhovedet muligt.

Del siden:
Vent venligst...