Nyt kemikaliehus indviet i Ølgod

Det nye kemikaliehus på Ølgod Genbrugsplads blev fredag indviet. Affalds- og genbrugschef Svend Clausen holdte indvielsestalen og fortalte blandt andet, at det er vigtigt at få afleveret det farlige affald på genbrugspladsen, fremfor at smide de i skraldespanden. Kemikalierne er farlige for naturen og derfor har Ølgod nu et af Danmarks mest moderne kemikaliehuse.

- Da vi i 2001 byggede det første lokale til farligt affald var det et af landets mest moderne, men der kommer hele tiden nye krav til arbejdsmiljø og behandling. Derfor har vi nu opgraderet og igen fået det mest moderne.

Han takkede også medarbejderne og håndværkerne for deres deltagelse i projektet.

Rundtur i huset
De fremmødte gæster fik en fremvisning af lokalerne inden de fik lov at gå i pølsevognen. Blandt gæsterne var også formanden for Ølgod Udviklingsråd, Inga Andersen, som kun havde positive ting at sige om pladsen.

- Personalet er altid søde og hjælpsomme, og de holder pladsen her rigtig pæn. Det er en fornøjelse at komme på pladsen og aflevere sit affald.

Personalet er rigtig glade
Og de faste servicemedarbejdere på pladsen er da også rigtig glade for deres nye kemikaliehus. Henrik Nielsen er specielt glad for den nye udsugning i tønderne.

- Før kunne man godt blive ramt af en frygtelig dunst, når man åbnede en tønde. Med de nye udsugningsslanger i tønderne er det helt væk, fortæller han, mens Willy supplerer med, at arbejdsgangen også er blevet meget bedre.

- Når kunderne lige forstår, at vi har flyttet bordet til farligt affald 50 meter til venstre, så bliver det meget sikrere og hurtigere for os at pakke de farlige ting ned til transport.

Begge har været dybt involveret i planlægningen og udførelsen af det nye kemikaliehus, så de kunne få det, som de ønskede.

- Jeg får helt gåsehud af at komme herind, så glad er jeg, fortæller Henrik Nielsen.

 

Hvad sker der med affaldet?
Farligt affald kan være spraydåser, malerprodukter, spildolie, oliefiltre, medicin, lightere m.v. På genbrugspladen sorteres og pakkes det farlige affald. Derefter samles det på en modtagestation, hvor affaldet opbevares, indtil det transporteres videre til et behandleanlæg.

Noget af det farlige affald brændes i ovne, hvor man ved meget høje temperaturer uskadeliggør giftstofferne i affaldet. Andet affald udsættes for kemisk behandling.

Del siden:
Vent venligst...